Suojelu, pelastus ja turvallisuus ry
   Föreningen för skydd, räddning och säkerhet
     Association for Protection, Rescue, Security and Safety

Yhdistys Ajankohtaista Julkaisut Arkisto Yhteystiedot NBC-symposiumit Linkit på Svenska in English


VIERAILU KALLION PELASTUSASEMALLA

Yhdistyksen vuoden 2013 syyskokouksen yhteydessä järjestettiin pelastus- ja turvallisuusaiheinen seminaari 30.9. Kallion pelastusasemalla Helsingissä. Kokouksen jälkeen ohjelmassa oli miniseminaari, jossa käsiteltiin pelastustoimen ja poliisin ajankohtaisia aiheita. 


VIERAILULUENNOITSIJA ILMATIETEEN LAITOKSELLA

Dr. Blagorodka Veleva (Bulgarian kansallinen meteorologian ja hydrologian instituutti) piti vierailuluennon Ilmatieteen laitoksella 29.08.2013 klo 14:00 alkaen. Esityksen aihe oli "National radiation monitoring programme in Bulgaria". Lisätietoja: ks. Ilmatieteen laitoksen kotisivut


NBC-SYMPOSIUMIT

NBC-1992 SYMPOSIUMI TAMPERE
NBC-1994 SYMPOSIUMI KEURUU
NBC-1997 SYMPOSIUMI HYVINKÄÄ
NBC-2000 SYMPOSIUMI ESPOO
NBC-2003 SYMPOSIUMI JYVÄSKYLÄ
NBC-2006 SYMPOSIUMI TAMPERE 
NBC-2009 SYMPOSIUMI JYVÄSKYLÄ
NBC-2012 SYMPOSIUMI TURKU
NBC-2015 SYMPOSIUMI HELSINKI


OPINTOMATKAT

Viro 2001 / Pietari 2002 / Viro 2003 /
Saksa 2004 / Saksa 2005 / Hollanti 2008 /
Tanska 2010 / Lappi 2011 / Tšekki 2013
  SEMINAARIT

YDINASEISTA FUKUSHIMAAN - KEINOTEKOINEN RADIOAKTIIVISUUS YMPÄRISTÖSSÄ -SEMINAARI

Yhdistys ja Ilmatieteen laitos järjestivät ympäristön keinotekoista radioaktiivisuutta käsittelevän seminaarin Tshernobylin ydinvoimalaitosonnettomuuden 25. vuosipäivän sekä Fukushiman onnettomuuden takia.

Seminaarin nimi oli "Ydinasekokeista Fukushimaan – Keinotekoinen radioaktiivisuus ympäristössä", ja se järjestettiin 22.9.2011 Ilmatieteen laitoksella Helsingin Kumpulassa.

Seminaari koostui kutsutuista esitelmistä sekä suullisista ja poster-tiedonannoista. Esitysten tiivistelmät julkaistiin raporttina Ydinasekokeista Fukushimaan - keinotekoinen radioaktiivisuus ympäristössä.


PIONEERIMUSEO YHTEISTYÖTÄ

Suojeluala on mukana omalla osastollaan Pioneerimuseon tiloissa Hämeenlinnassa Museo Militariassa. Osastolla kerrotaan suomalaisen suojelun historiasta esinein, kuvin ja sanoin. Näyttelyn teemoja ovat suojelumateriaalin kotimainen kehitystyö, neljän sukupolven suojanaamarit sekä sotiemme aikainen sotilassuojelu. Mukana on myös uusinta suojelumateriaalia.

SPT-jaosto rahoitti vuonna 2007 osaston näyttelykäsikirjoituksen valmistelun. Tuolloin museo oli Miehikkälässä. Käsikirjoituksen laati kapteeni Mikko Elo Pioneerirykmentistä. Miehikkälän museon avajaisista on tehty kuvakertomus.


MUU TOIMINTA

Muun toiminnan arkistoa laaditaan...

... yhteiskunta ... suojelu ... pelastus ... turvallisuus ... viranomaiset ... poliisi ... raja ... tulli ... terveys ... puolustus ... tutkimus ... teollisuus ... yhteistyö ...

MTM 2014