Suojelu, pelastus ja turvallisuus ry
   Föreningen för skydd, räddning och säkerhet
     Association for Protection, Rescue, Security and Safety

Yhdistys Ajankohtaista Julkaisut Arkisto Yhteystiedot NBC-symposiumit Linkit på Svenska in English


OPINTOMATKA TSEKKIIN VUONNA 2013

(muu opintomatka: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2010, 2011, 2013)

Yhdistys järjesti opintomatkan Tšekin tasavaltaan 5.- 8.5.2013. Matkalle oli ilmoittautunut 12 yhdistyksen jäsentä. Matkaan lähdettiin sunnuntaina 5. päivän aamuna. Kokoonnuimme Helsinki-Vantaalla ja klo 09.35 istuimme Prahaan menevässä lentokoneessa.Prahassa majoituimme Hotel Century Old Town Pragueen. Huoneet saatuamme lähdimme läheisen ravintolan terassille syömään tšekkiläiseen tapaan tukeva lounas. Sunnuntaipäivänä jakaannuimme porukoihin ja retkeilimme kaupungilla.Maanantaina bussimme tuli meitä hakemaan aikaisin ja tavarat bussiin pakattuamme lähdimme kohti Miliniä, joka on reilun tunnin ajomatkan päässä Prahasta. Kohteemme oli National Institute for Nuclear, Chemical and Biological Protection. Olimme siellä jo vähän vajaa yhdeksältä perillä. Isäntämme oli hra Tibor Mikes. Esittelimme isännille keitä olimme ja yhdistystä, he esittelivät laitostaan. Vierailulla oli mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa. He tekivät tutkimusta CBRN:n kaikkien kirjainten alueilla. Ojensimme isännille suomituliaisia ja tietysti yhdistyksen standaarin.

kuvia Milin, tuodaan ...
  Puolelta päivin lähdimme bussilla noin 170 km päässä Prahasta itään olevaan seuraavaan kohteeseemme Hradec Královéssa. Olimme tulleet vieraiksi paikkaan University of Defence, Faculty of Military Health Sciences, jossa isäntänämme oli professori Pavel Boštík. Isännät esittelivät meille esitelmin tiedekunnan toimintaa. Pavelin johdolla teimme kiertokävelyn laitoksen tutkimustiloihin. Me taasen esittelimme heille yhdistystä ja kerroimme sen toiminnasta. Majoituimme Hotel Tereziánský dvůr'iin. Matkan illallisen nautimme paikallisessa ravintolassa isännän ja hänen vaimonsa liityttyä seuraamme.

kuvia Hradec, tuodaan ...

Tiistaiaamuna lähdimme ajamaan kohti Vyskovia, noin 180 km kaakkoon Hradecista. Siellä kohteemme oli "Stone Cottage" ja isäntä tohtori Pavel Čuda. Kivikylä on paikka, jossa voidaan harjoitella mm. taisteluaineiden ilmaisua ja puhdistamista, kohteena oikeat taisteluaineet. Isännät esittelivät laitosta kuvin, sanoin ja viemällä meidät harjoittelualueelle ja laboratorioihin. Asiaan kuuluvasti hekin saivat kiitokseksi vieraanvaraisuudesta yhdistyksen standaarin ja suomituliaisia. Iltapäivällä ajoimme bussikyydillä takaisin Prahaan, jossa majoituimme uudelleen Hotel Century Old Town Prague'en.

kuvia Vyskov, tuodaan ...

Keskiviikko 8. toukokuuta on Tšekissä juhlapäivä. Tämä päivä käytettiin kaduilla, toreilla, kujilla ja kirkoissa kiertelyyn Prahan nähtävyyksiä katsellen. Lounastimme jossakin pienessä paikassa. Finnairin iltalento Praha - Helsinki lähti klo 19.30.Ruoka oli jälleen hyvää ja seura erinomaista.

Matkanjohtaja Markku M

... yhteiskunta ... suojelu ... pelastus ... turvallisuus ... viranomaiset ... poliisi ... raja ... tulli ... terveys ... puolustus ... tutkimus ... teollisuus ... yhteistyö ...

MTM 2014