Suojelu, pelastus ja turvallisuus ry
   Föreningen för skydd, räddning och säkerhet
     Association for Protection, Rescue, Security and Safety

Yhdistys Ajankohtaista Julkaisut Arkisto Yhteystiedot NBC-symposiumit Linkit på Svenska in English


PIONEERIMUSEO

Alla oleva kuvakertomus kertoo siitä, kun pioneerimuseo avattiin vuonna 2007 Miehikkälään. Vuonna 2013 museo siirrettiin Hämeenlinnaan, upean Museo Militarian yhteyteen. Kannattaa käydä tutustumassa. 

Suojelun historiaa PioneerimuseossaSuojeluala oli mukana omalla osastollaan Pioneerimuseon uusissa tiloissa Miehikkälässä. Osastolla kerrottiin suomalaisen suojelun historiasta esinein, kuvin ja sanoin. Näyttelyn teemoja olivat suojelumateriaalin kotimainen kehitystyö, neljän sukupolven suojanaamarit sekä sotiemme aikainen sotilassuojelu. Mukana oli myös uusinta suojelumateriaalia. SPT-jaosto rahoitti osaston näyttelykäsikirjoituksen valmistelun. Käsikirjoituksen laati kapteeni Mikko Elo Pioneerirykmentistä.Pioneerimuseo oli osa valtakunnallista Salpakeskusta. Miehikkälän alueella oli muitakin Salpakeskuksen toimipisteitä. Pioneerimuseon osoite oli Keskustie 21 Miehikkälä.

Ohessa kuvia avajaisista: Puolustusministeri Jyrki Häkämies avasi Pioneerimuseon uusissa tiloissa 30.6.2007. Mukana olivat Pioneerimuseon johtaja Jaakko Martikainen ja Pioneeriaselajin Liiton puheenjohtaja Aimo Hattula.


Pari näkymää Suojelualan näyttelyosastolta.Pioneerimuseo toimi 2007 - 2013 Miehikkälän Pitäjäntalossa ja entisen rautakaupan tiloissa.

Pioneerimuseo on Museo Militariassa Hämeenlinnassa. Siellä on pioneerimuseo-osasto ja paljon muuta nähtävää, kuten museon kotisivuilta voi päätellä. Parkkipaikkoja on alueella riittävästi ja ne on hyvin sijoitettu, museossa on kahvila ja alue on muutenkin historiallisen hienoa linnoineen kaikkineen. Kesäinen Hämeenlinna on kiva kohde. Museon osoite on Museo Militaria, Vanhankaupunginkatu 19, Hämeenlinna. Kannattaa tutustua.

... yhteiskunta ... suojelu ... pelastus ... turvallisuus ... viranomaiset ... poliisi ... raja ... tulli ... terveys ... puolustus ... tutkimus ... teollisuus ... yhteistyö ...

MTM 2014